Sego merge in turul III

7 05 2007

Sego

Sego a castigat. Cu cine va fi votat, ieri, numai ea stie.

Sarko este noul presedinte al Frantei numai pentru ca la grande nation e vaduvita de un personaj providential nascut din spuma acelui mai 1968 pe care stanga si’l revendica insistent. Sego, insa, nu a pierdut. Dimpotriva. Trebuie sa fie marea favorita a parlamentarelor din 10 si 17 iunie.
Pariorii merg pe mana traditiei: electoratul obisnuieste sa voteze masiv cu partidul unui proaspat ales presedinte. Sarko, insa, nu are in preajma sa un partid ci o haita de concurenti pe care i’a ranit in vremea din urma. Bayrou, presupusul arbitru al balotajului prezidential, va fi nevoit sa inteleaga ca proiectul politic centrist, avansat in campania prezidentiala nu are sorti de izbanda. Cat despre orgoliosii locotenenti ai campaniei lui Segoyene Royal… o gasca de falsi Moise. Daca stanga franceza nu va interpreta cum se cuvine scorul obtinut de finalista scrutinului prezidential, nu va mai iesi niciodata din desert.

E un pariu, si asta. Al meu. Sarko poate deveni un presedinte mai bun decat toti cei pe care i’a avut vreodata Franta. Mai bun pentru francezi, mai bun pentru Europa. Dar numai daca va fi obligat sa coabiteze – si nu cu oricine, ci cu o stanga 100% royalista. Adevaratul presedinte al Frantei se va alege in turul III, pe 10 si 17 iunie.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

2 responses

7 05 2007
Sprâncenatul

7 05 2007
moromete

Nu stiu ce sa spun. Stanga ramane destul de fragmentata, iar Bayrou cred ca tine sincer la proiectul lui de a treia cale. S-ar putea ca Sarko sa atraga suficient de mult din electoratul lui Le Pen pentru a domina si legislativul si atunci sa te tii Franta de dreapta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: