Unde mai pleaca baietii?

13 04 2007

Eugen Ionesco, spune Courrier International, ar fi mandru de tara sa: oare sotii Ceausescu se odihnesc bine in cimitirul (nici o legatura cu afacerile online de profil ale unora care, vorba Sprancenatului, au descoperit formolul succesului) Ghencea? OK, poate le spune cineva francezilor ca biata Zoe Ceausescu nu mai asteapta nimic.

OK, dar sa ne intoarcem la (altfel) excelenta revista franceza. Citeam astazi (Courrier International preia LA Times) despre demersul Google Earth & US Holocaust Memorial Museum de cartografiere a violentelor din Darfour. Razvan Antonescu a vazut latura de bussines, care nu poate fi scoasa din calcul.

Sa fim seriosi: cata lumea se trezeste cu un beculet aprins cand aude numele Darfour? Sigur Razvan Popescu Mirceni, dar el e un afromaniac!

De victimele crizei din Darfour nu s-aa prea interesat nimeni pentru ca zona aceea a Africii nu a fost, pana acum, in atentia Statelor Unite. ONU, in impotenta sa, a sperat ca poate miza pe Uniunea Europeana dar Batranul Continent e vraiste cand vine vorba sa se implice in astfel de situatii.

Dar cum intrebarile recent puse (si preluate si in Courrier International)  vorbesc despre insuportabila complicitate a lumii arabe cu regimul sangeros din Sudan  si cum chiar Al Ahram, saptamanalul francofon al aliatilor Americii in regiune, Egiptul, scoate in evidenta complictatea regimului de la Khartoum in crimele din Darfour, combinata Google Earth + Muzeul Holocaustului naste o noua intrebare: pregatesc Statele Unite un nou front?

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

13 04 2007
Sprancenatul

la noi, lumea se treezeste cu un beculet aprins cand aude de Carrefour

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: