I hope the Russians love their children too!

23 03 2007

Mă gândeam să nu las chiar totul să treacă pe lângă mine. Mai ales că, trecut fiind de ora 9 şi afară plouă plouă şi bucureşteanul stă pe ouă încă blocat în trafic pe drum spre serviciu, mă trezesc exclamând câte un OAAAAAAAAAAH! cum aud alte şi alte ştiri construite în aşa fel încât nimeni să nu înţeleagă decât ce trebuie să circule din gură-n gură până-n fund la taxatoare.

Allors…

Cer deschis: zborurile transatlantice se pregătesc pentru era preţurilor reduse; veniţi de acasă cu un pacheţel de mâncare, dacă vă lasă să urcaţi cu el la bord – dacă nu, ei, bine, atunci s-ar putea să avem o surpriză şi să bem cele mai scumpe dintre cafelele posibile nu la piciorul podului cu vedere spre Manhattan ci sus, sus de tot, tot cu vedere la Manhattan (şi dacă un meniu va costa cât diferenţa de bilet, putem, oare, răbda de la zece ore în sus, sus de tot?); ştirea RFI nu face nici o referire la scăderea preţului biletelor transatlantice (o face, e drept, Deutsche Welle), în schimb le dă peste nas a les arrogants din Angleterre care, voila!, s-au găsit ei mai cu moţ să ceară o amânare până deschid un terminal nou (al V-lea, merde!) la Heathrow; în plus, în ştirea pe care am auzit-o la radio şi o şi citesc pe web plânge de mila Europei care le dă americanilor voie să zboare de la Lahti la Tirana în vreme ce europenilor nu li se va permite să opereze între Newark şi L.A. Hai, ce mai contează? Să dea yankeii drumul la circulat români fără viză prin Estados Udinenses şi mai vedem.

Şi tot de la Radio France International ştiu (doar au deschis, festivist, cu asta ştirile) că Rusia a dat cu flit americanilor (bravos! tres bien! bien joué! vive la Russie!) şi a ales să cumpere douăsprezece (parcă, nu am găsit ştirea sur le site de RFI) Airbus-uri în locul clasicelor Boeing. Boing, boing, boing! Ole-ole mais, plus tard, pe la finalul ştirii, bien camoufleé, ni se spune că Rusia va deveni parte la proiectul Airbus. Alors, les amis de la Grande Nation, victoria de pe piaţa aeronauticii a fost uşor a la Pyrus. Airbus sau MiGbouf? Die another day!

Plus: nici nu s-a pus bine în mişcare Web2.0 şi gata, au şi năvălit zombie. Vectron, una dintre firmele care promiteau să facă furori în new economy (pai ce, IBM nu tot de la case de marcat porniseră?) dar au căzut răsunător după circa doi ani (pe la sfârşitul lui 2000), s-au întors pe bursă. OK, toate bune şi frumoase… Se mai întâmplă şi minuni, chiar şi în jungla asta. Dar: cunoscătorii pieţei bursiere s-au grăbit să recomande acţiunile celor de la Vectron Systems numai pentru actorii pasionaţi de risc. Şi, totuşi, de ce?

Vectron nu deţine monopolul sistemelor de caserie, este doar un alt competitor pe piaţă (unul dintre cei pe care, dacă aţi călătorit prin Germania recent şi aţi comandat cafea sau bere pe terasă, i-aţi întâlnit fără să ştiţi – oferă acele case de marcat mobile cu care umblă ospătarii şi vă iau comanda sau vă eliberează bonul fără să se mai ducă la tejghea). Însă tocmai acest competitor este cel care a oferit autorităţilor federale soluţii de spyware pentru asprul aparat fiscal german. Şi cum orice instituţie de presă are fie simpatii politice mai mult sau mai puţin publice, fie o mică întârziere pe la fisc, timide recomandări pro-Vectron nu au întârziat să apară, mai precis în Focus-Money şi în EURO am Sonntag. Iar în această după-amiază (sau poate a fost ieri, din firma germană nu s-a decis încă dacă 23 martie e astăzi sau dacă astăzi este joi adică ieri), WDR (televiziune respectabilă, de felul ei, doar uşor publică – postul regional din landul Renania de Nord – Westfalia) transmite patru minute despre Vectron Systems. Motivul: revenirea acţiunilor pe bursa de la Frankfurt, spun producătorii de POS-uri pe site-ul propriu. Cineva, navigând prin web, se întreba, într-un forum, dacă Vectron îşi mai permite să plătească o conexiune la net…

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: